Okosan stílusos

Okosan stílusos

Visszatért Neon Hitch, Amy Winehouse legjobb barátnője!

2024. február 23. - Zatoschil Ballai Andor

Neon Hitch 2011-ben futott be igazán amikor a Gym Class Heroes által szerzett Ass Back Home című dalban közreműködött, utána pedig 2012-ben a Love U Betta című slágerével a top lista első helyéig küzdötte fel magát. Élete azonban korántsem volt mindig ennyire fényes. Vándor cirkuszban nőtt fel és ott lépett fel gyakran, ami a későbbiekben elősegítette a zenei fellépéseit látványosabbá tenni. Egy későbbi korszakban hajléktalan is volt, és nehezen találta meg a helyét, drog problémákkal is küzdött.

capture.PNG
Neon és Amy Winehouse barátsága a 2000-es évek közepén indult, akkor ismerkedtek meg, mivel mindkettőjüknek gengszter szeretőik voltak, akik haverkodtak egymással, ezáltal lettek ők is jóban. Amy Winehouse befogadta magához Neont, ekkor éltek együtt egy periódusban, pont akkor, amikor Winehouset ízekre szedték a fotósók és a sajtó is. Az állandóan őket üldöző lesifotósókkal nehéz volt megbirkózni.
Winehouse 2011-ben hunyt el alkohol mérgezésben, Neonnal való barátság halála napjáig töretlen maradt. Később ugyanebben az évben tapasztalta meg Hitch a világhírnevet. 1-2 évig uralta slágereivel a brit zenei palettát, aztán később lemezkiadói és magánéleti gondok miatt karrierje háttérbe szorult. Nekem tavaly volt lehetőségem felvenni Neonnal a kapcsolatot.


Tavaly végeztem el a magyarországi Média Akadémián a sajtóképzőt és saját podcast műsort hoztam létre. Műsorom vendégei általában erdélyi divattervezők voltak, de hívtam meg zenei előadókat is. Innen jött az ötlet, hogy akár esetleg Neon Hitch is lehetne a vendégem. Sikerült vele felvennem a kapcsolatot és volt egy jó, tartalmas beszélgetésünk. Beszélgetésünk javarésze nem került nyilvánosságra, de kiadtunk egy rövid 5 kérdésből álló podcastet, amely világszerte elérhető a Youtube csatornámon. A beszélgetésben őszintén beszélt cirkuszi múltjáról, Amyvel való barátságáról, és persze az anyaságról, mert azóta gyereket is vállalt.


Idén azonban visszatért hivatalosan a zenei palettára. Nemrég adta ki I'll be damned című dalát, amely világszerte elérhető, a videó is nemrég jelent meg. Hozzáillő stílusban hosszú bordó hajával és extravagáns ruházatban láthatjuk. Rég volt már, hogy hallottunk tőle új dalt, rajongók lelkesen várták és örülnek, hogy végre új alkotást hallhatnak az énekesnőtől, akinek még hozhat sok újdonságot a mai zenei világ.

Zatoschil-Ballai Andor

Britney Spears vs. Jessica Simpson : ki az ideálisabb példakép?

thumbnail.jpg

Britney Spears és Jessica Simpson a kilencvenes és a kétezres évek meghatározó alakjai. Nem csak a zenéjükkel ragyogták be a rajongók mindennapjait, de mindketten több projektben vettek részt, több karrier merföldkövet értek el és bizony mindkettőnek kijutott a szakmai és magánéleti válságból is. Nem gondolom, hogy korrekt lenne az, hogy ha őket betegesen össze hasonlítanám és amolyan bulvár cicaharcot kreálnék a kettejük között. Inkább csak egy egészséges és reális párhuzamot fogok bemutatni a 2 ikon magánélete és karrierje között, hiszen a debütálásuk óta mindenki egymáshoz hasonlítja őket. A következő cikkben gorcső alá vesszük a számtalan hasonlóságot és meg tudjuk ki a követendőbb példa illetve miben inspirált egy egész generációt a 2 hölgyemény.

1. Korai évek és debütálás.
Mindkét énekesnő kiskora óta énekel. Britney a Star Search nevezetű tehetségkutatóban csillogtatta meg énektudását, ahol végül másod hegedűsként végzett. Később a Mickey Mouse Klubban debütált, amolyan interaktív műsor volt gyerekek számára. Jessica Simpson eleinte a templomban énekelt, kórusban, később ő is jelentkezett a Mickey Mouse klubba, de végül nem került be a legjobbak közé. Évekkel később mikor kezdtek felcseperedni mindketten lemez szerződésre vadásztak. Britneyt szerződtették először a Jive Recordsnál, Jessicát pedig 1 évvel később a Columbia Recordsnál, addigra már Britney rég debütált... Baby One More Time című dalával és albumával, amely uralta az eladási listákat világszerte. Jessica később debütált a kilencvenes évek legvégén I Wanna Love You Forever című dalával és ugyanabban az évben később megjelent Sweet Kisses című albuma, amely nem produkált akkora eladást, amelyet lemezkiadója elvárt volna. Viszont így is több millió példányban kelt el világszerte és debütáló dala 3. helyen végzett a slágerlistán.

thumbnail_1.jpg

2. Zenei uralom és párkapcsolat
A debütálás és a kezdő siker után a bulvár és a közönség is állandóan összehasonlította a két pop ikont. Mindketten szőke, vékony és sötétbarna szeműek, fülbemászó pop dalokkal. Jessica azonban inkább egy vokalista, élőben énekel és erőteljesebb hangja van. Britney pedig inkább egy előadóművész, aki lenyűgözi a közönséget a koreográfiájával. Mindkét énekesnő második studióalbuma hatalmas eladást produkált. Jessica azonban nem tudott rivalizálni Britney eladásaival album téren, még akkor is ha az ő lemezeit is több millióan vásárolták meg. Mindkét énekesnő életében hasonlóan alakult a szerelem. Britney Spears az N'Sync egyik tagjával, pontosabban Justin Timberlake-el került párkapcsolati viszonyba, Jesscia Simpson pedig a 98 degrees egyik tagjával, Nick Lachey-el építette szerelmi életét. Mindkét szerelmes párt csodálta a közönség, ők voltak Amerika és az egész világ tinibálványai.

3. Reality Show
Nick Lachey és Jessica Simpson történelmet írt a Newlyweds nevezetű valóság showal, ami akkoriban igencsak új műfajnak számított. Jessica ezzel a műsorral vált nemzetközileg is igazán ismertté. 3 évados volt és rengeteg nézettséget produkált, ugyanakkor a show népszerűségének köszönhetően Jessica In This Skin című albuma hatalmas példányszámban kelt el és With You című slágere uralta a slágerlistákat. Britney Spears azonban még mindig a legyőzhetetlen zenei királynő volt. 4 első helyezett platina lemez után azonban ő is kipróbálta milyen a realityk világa. Idővel Justin Timberlake-el tönkrement kapcsolata után Britney Kevin Federline-al mondta ki a boldogító igent és Chaotic nevezetű rövid valóság showja nagy mértékben negatív visszajelzéseket kapott.

thumbnail_2.jpg

4. Mozifilmek
Britney és Jessica is kipróbálta szinészi vénáját is a mozivásznon. Britney első filmje a Crossroads nevet viselte és hatalmas siker volt. A kritikusok szerint Spears pocsék színésznő, de a moziba járók és a rajongók nagyon is értékelték az énekesnő szinészi alakítását a filmvásznon. Jessica Simpson is megcsillogtatta színészi tudását, a Dukes Of Hazzard című film a pop kultúra kedvelők nagy kedvence és bombasikert aratott a mozikban. Jessica elnyerte az aranymálna legrosszabb színésznőnek járó díjat, de ez a mozifilm lehetőséget adott neki, hogy még többen megismerjék és elkezdhesse építeni saját divat üzletláncát.

5. Fashion & beauty empire
Britney Spears először a Curious nevezetű parfümmel debütált a szépségipari boltok polcain, azóta több, mint 20 parfümöt dobott piacra és az ővé a legsikeresebb celeb parfüm márka, világszinten az ő termékei produkálták a legnagyobb eladást. Divattervezői vénáit megmutatta a The Intimate Britney Spears női fehérnemű kollekciójával, amely limitált sikereket ért el világszerte. Jessica azonban bebizonyította, hogy üzletasszonyként senki nem rughat labdába mellette. Habár a Desserts nevezetű szépségápolási kollekciója hamar csődöt mondott, akkor sem adta fel. Később megalapította a The Jessica Simpson Collection divat üzletláncot, amely tartalmaz cipőket, ruhákat, kiegészítőket, minden méretben, minden nő számára. A kollekciója több, mint egy évtizede az eladási paletta csúcsán van, átlépte az egymilliárd eladási számot és továbbra is aktívan működik az üzletlánc. A Forbes magazin is kitüntette Jessicát a kollekció sikerét követően.

thumbnail_3.jpg

6. Justin Timberlake & The Notebook
Justin Timberlake és Britney Spears igazi ikonikus párt alkottak a kétezres évek elején, ők voltak az idilli sztárpár. Miután szakítottak Britney Spears és Justin is több viszonyt folytattak másokkal. Jessica szintén gyerekkora óta ismerte Justint és miután elvált partnerétől újra találkozott Justinnal. Kevesen tudják, de Jessica és Justin egy csók erelyéig összejöttek, de nagyobb viszony nem volt közöttük. Ugyanakkor Britney és Jessica is esélyes volt a Ryan Gosling főszereplésében játszott Notebook film női főszerepére, végül Rachel Mcadams kapta meg a női főszerepet.

7. Egészségesebb kapcsolat
Jessica a Nick Lacheyel való viharos házasság után John Mayer karjaiban találta magát, amely szintén egy toxikus viszony volt számára. Idővel azonban megismerkedett a hozzá illő tökéletes férfival, Eric Johnsonnal, akivel azóta is boldog házasságban él. Britney pedig Justin és Kevin Federline után több férfi szívet is megdobogtatott, azonban a leghosszabb ideig Sam Asghari fitneszmodell maradt az énekesnő életében, akivel sajnos idén beadták a válópert, Sam azonban mellette állt a legviharosabb korszakokban is.

thumbnail_4.jpg8. Memoir
Jessica 2020-ban adta ki az Open Book címet viselő életrajzi könyvét, amiben őszintél beszél a magánéleti válságairól, házasságáról, karrierjéről és a démonairól. Britney Woman in Me című életrajzi könyve pedig 2023 októberében került a boltok polcaira, és azonnal bestseller lett. Mindkét énekesnő leszámolt a szakmai és magánéleti válságokkal és életrajzi könyveikben végre kezükbe veszik az irányítást.

9. Ki a követendőbb példa?
Úgy gondolom mindkét ikon pozitív példaképnek szolgálhat. Jessica végig hű maradt önmagához és végig irányította saját életét, egy milliárdnyi eladás után pedig örökre belevéste magát a történelembe, mint sikeres divattervező és üzletasszony, házassága pedig szintén példaértékű. Britney azonban a zenei világ koronázatlan királynője, grammy díjas énekesnő és a mai napig az elmúlt 2 évtized egyik legiskeresebb énekesnőjeként tartják számon. Tény, hogy elvesztette az irányítást és voltak magánéleti válságai, de Britney egy igazi harcosnő, aki végül visszaszerezte az uralmat saját trónja felett.

Hihetetlen: Britney Spears és egy drogdíler románca!

nypichpdpict000039560314.jpg

Britney Spears rengetegszer kapott címlap sztorit viharos magánéletének köszönhetően. Legútóbbi házassága is rosszul végződött, miután kiderült, hogy Sam Asghari nem bizonyult a legmegfelelőbb partnernek, hiszen házasságukat beárnyékolta a sok konfliktus, illetve a rajongók szerint Asghari csak kihasználta házasságát a popdívával, ezáltal rengeteg pénzre és szerepajánlatra tett szert. Azonban kiderült, hogy Britney sem volt korántsem ártatlan, hiszen befentesek szerint az énekesnő viszonyt folytatott egyik beosztottjával, akinek személyazonossága napvilágra került.

capture1234.PNG
Paul Richard Soliz az énekesnő egyik ház körüli alkalmazottja volt, aki a ház körül tartott rendet, illetve augusztusban lencsvégre kapták Britneyvel miután fényt derült arra, hogy a Spears Asghari páros válni készül. Paul büntetett előéletű, korábban dílerként is dolgozott, kristályt is árult és többször volt felfüggesztett büntetés alatt. A rajongók szemében a férfi igenis negatív befolyással lehet az amúgy is labilisnak tűnő Britneyre, aki Instagram videóival aggasztó szemekre talál követői körében.

capture123.PNG

A paparazzok lencsevégre kapták Pault és kérdezték az énekesnővel való viszonyáról, ám igyekezett diszkrét maradni és nem mondott semmilyen konkrét információt. Valószínűleg egy rövid nyári románc ért véget, hiszen már nem az énekesnő alkalmazottja és nem kapták őket lencsevégre azóta sem. Nem lehet tudni, hogy ki lesz a következő főszereplő Spears szerelmi életében, illetve ha újra összemelegednek egykori alkalmazottjával. Mindenestre remélhetőleg Paul egy pozitív foszlány volt Britney végtelen hosszú szerelmi történetében, amelyet a sajtó nyomon követett az elmúlt két évtizedben.

Ennyi volt: Britney Spears harmadszorra is válik!

fcf54aa0-3c78-11ee-9fa3-e882952b1d25.png

A Spears paradicsomban korántsem alakul minden tökéletesen. Az énekesnő és partnere, a fitnessz modell, Sam Asghari tavaly mondták ki a boldogító igent. A pár 2016-ban ismerkedett meg az énekesnő Slumber Party videójának forgatásán, ahol Sam modellként szerepelt Spears utolsó videóklipjében. A forgatás utáni hónapokban ismét felvették a kapcsolatot. Britney az akkor még jelenlévő gyámság miatt nem igazán tudott szabadon kommunikálni a fitnesz modelllel, azonban mégiscsak sikerült kapcsolatba lépni vele. A gyámság meghatározta és megbéklyózta a kapcsolatukat, hiszen a gyámságot tartalmazó legális dokumentumokban tisztán látható, hogy Sam Spears szákacsaként van jelen, és emiatt havonta kap egy szép összeget, amit az énekesnő sokáig nem tudott és csak később jött rá a titokra, hiszen a gyámság által nem volt hozzáférése ehhez az információhoz. Mindezek ellenére azonban úgy tűnt, hogy Sam lesz a jó választás, elég boldog és kiegyensúlyozott párnak tűntek. Mivel Sam fitnesz modell és szakács is az énekesnő egészségére mindenképp odafigyelt, hiszen az egészséges táplálkozás és az edzés az hozzátartozott a párnak napirendjéhez, azonban Spears igencsak lelkes rajongó tábora, ami sok ügyvédből is áll, folyamatosan megkérdőjelezte ezt a kapcsolatot, hiszen a dokumentumok által egyértelmű volt, hogy Sam ezáltal finánciális előnyökhöz jut.

capture33.PNG
Azonban Sam végig támogatta a Britneyt ki szabadító mozgalmat, és miután a gyámság véget ért 2021 őszén, Sam továbbra is vele maradt. Tavaly összeházasodtak és új otthonba költöztek, azonban sokakban merül fel kérdés és gyanú is az esküvőt és a költözést is illetően. Britney a szokásosnál ritkábban látni városba vagy eseményeken és az Instagrammon posztolt videói igencsak aggodalmat keltenek a rajongók körében. Idén pedig kezdett megtörni a Sam és Britney páros. Év elején állítólag Sam faképnél hagyta Britneyt nyilvánosan egy elegáns étteremben, mert Britney pánikrohamot kapott. Majd később Samet látták sebekkel az arcán. Egy hete pedig kiderült, hogy Sam beadta a válópert. Asghari többek között azt nyilatkozta, hogy Spears többször is bántalmazta őt fizikailag, megalázta és elviselhetetlen volt vele egy kapcsolatban lenni.

capture3.PNG
Házasságkötéskor Britney nyilván volt annyira okos, hogy a házassági szerződésben saját vagyonát is védje és nem felezte el férjével, így válás után sem kap semmit Asghari saját jövedelmén kívül. Sam azonban nagyon sok rajongót felháborítótt, hiszen most pénzt követel az énekesnőtől és dokumentumokban kérvényezte, hogy változtassák meg utólag a házasssági szerződést, különben kénytelen lesz kellemetlen információkat nyilvánosságra hozni az énekesnőről, ami tovább rontja imidzsét. Remélhetőlég a két fél megegyezésre talál ezügyben és nem ez lesz az év válása. Britney egy percet sem habozott a továbblépésen, táncosaival egész estés bulit tartott és végre nyilvánosan lencsevégre kapták, amint épp gyorskaját vásárolt. Az énekesnő jelenleg próbálja élvezni a szingli életet, ugyanakkor 2 hónapon belül megjelenik várva várt könyve, amiben végre feltárul az igazság a gyámságról, a házasságáról és minden egyéb szfatos sztoriról, amit eddig helyette meséltek el, most azonban ő irányítja a szálakat,

A hírnév két oldala - Fény és sötétség

A hírnév szó után mindenkinek hasonló konceptus jut az eszébe, hírességek akik a reflektorfényben élnek, de ha jobban belegondolunk, mint minden más konceptusnak, úgy a hírnévnek is van jó és rossz oldala. Van csodálatos, ragyogó, fényes oldala, amikor amolyan fénykorszakon megy keresztül egy sztár vagy egy bulvárban koslató celeb. Ugyanakkor van egy romboló, sötét, süllyesztő oldala is, amikor a ragyogó sztár megindul a lejtőn és sok esetben sajnos örökre a mélybe zuhan. A hírnév konceptus ragyogó és pusztító oldalát két különböző világsztárral fogom bemutatni, egyikőjük a fényt, a reményt és a ragyogást jelképezi, a hírnév jó oldalát. A másik híresség pedig a sötétséget foglalja magába, a zuhanást, a pusztítást és a depressziót. Nyílván mindkét személy komplex, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, de példájuk tökéletes lehetőség lesz arra, hogy bemutassam a hírnév mennyi jót és rosszat képes csinálni egy tehetséges és sikeres emberrel.

zatoschil-ballai_andor_podcast_10.png

A fényt Britney Spears jelképezi. A ragyogó, naiv, szőke popsztár, aki valóban megjárta a poklot is, de talán ő az élő példa rá, hogy az ember a saját hamvaiból is képes feltámadni. Egy erős egyéniség, aki trendet teremtett és tökéletesen bemutatható sikerein és kudarcain keresztül, hogy a hírnév nem pusztít el feltétlen, de megerősít, hogy újult erővel térj vissza. A sötétség jelképe pedig Amy Winehouse, aki bármennyire is küzdött a hírnév és saját démonjai ellen, végül azok legyőzték őt és nem volt menekvés a számára. A két énekesnő között jelentős hasonlóságok és különbségek is vannak, amiket gorcső alá fogunk venni a következő sorokban.
Britney és Amy műfajban és stílusban ég és föld, akár a nap és hold, vagy jelen esetben mondhatni, hogy fény és sötétség. Britney egy nagyon életvidám és könnyűzenei műfajban vált világhírű énekesnővé, ahol a legnagyobb slágerei inkább provokatív, túlfütőtt és szexuális tartalmuak voltak, mint a mai pop előadók munkái. Amy Winehouse azonban a Jazz és Blues műfajban ért el világhírnevet és dalai leginkább depressziós, sötét, mély jelentésűek, ahol a hangja túlszárnyalja még a profi zenei aláfestést is. Britney dalai azonban leginkább a producerek munkáinak köszönhetően lettek nagy slágerek és vokális képessége háttérbe szorult a túlszerkesztett pop dalokban.

Ahhoz azonban kétség sem fér, hogy mindkét előadó magával ragadó a saját stílusában. Britney dalai hangja miatt egyediek, ha nem is vokális képességei miatt, de egyedi a hangzása és fellépésein a koreográfia egyszerűen elvarázsolja a közönséget. Egy életvidám szőke energikus koreográfia bombaként ismertük meg és ilyen is maradt karrierje nagy részében. Amy pedig élőben sokszor még a studió verziónál is jobban hangzott és erős hangja magával ragadta a közönséget, ahol az agyontetovált teste és fekete méhkas haja is, egy egyéniség volt, hiszen összekeverte a hetvenes évekbeli női zenekarok stílusát a saját stílusjegyeivel, így pedig igencsak szokatlan és egyedi volt a 21. századi zeneiparban.

eammo0qwoai82ca.jpg

Amy Winehouse 2007-ben ért el világhírnevet Back to Black albumának köszönhetően, de a sok szakmai elismerés és siker mellett rengeteg támadás érte az énekesnőt, hiszen drog problémával küzdött és a lesifotósok állandóan a nyomában voltak, így mindennap új botrány és kitalált vagy részben igaz hír jelent meg a Grammy díjas diváról. Ugyanebben az évben volt Britney Spears világot meghökkentő hajborotváló jelenete, ami az egész világot lesokkolta. A 2007-es évet azóta is Britney egyik legrosszabb éveként emlegetik, hiszen váláson ment keresztül, a gyerekei felügyeleti jogát elvesztette, a lesifotósok állandóan a nyomában voltak és magánélete vagy egy örömteli pillanat nem igazán jutott neki ebben a viharos évben.

Hasonló szempont az is, hogy ebben a periódusban használták ki őket a férfiak. Kevin Federline egy háttértáncos volt, egy líceumból kieső diploma nélküli férfi, aki egyértelműen élvezte a figyelmet, amit Britney mellett kapott, hiszen kapcsolatuk létrejötte után saját rap albumot készített, amire azonban nem sokan voltak kiváncsiak. Nem sokkal válásuk után Kevin mellé helyezték el a gyerekeket, Britney pedig teljesen elvesztette a felügyeleti jogot, Kevin pedig a mai napig profitál abból a gyerektámogatásból, amit Britneytől kap havonta. Amy Winehouse pasiját csak a brit Kevinként emlegetik. Blake Fielder Civil egy nem túl intelligens, nem túl sikeres drogfüggő férfi, akit Amy a londoni klubbokban ismert meg, Blake számára nyílván előnyös volt, hogy egy multi milliomós pop díva mellett a heroin és egyéb kemény drogokhoz való hozzáférés határtalan. Blaket azonban letartoztatták drog csempészet miatt, az énekesnőnek pedig nem volt köze az ügyhöz és Blake börtönben való időtöltése alatt Amy továbblépett, leszokott a drogokról, onnan kezdve az alkohol maradt a társa.

zatoschil-ballai_andor_podcast_11.png

A viharos 2007 után Britneyt akarata ellenére gyámság alá helyezték, sok szempontból azonban nem volt legális, vagy helyesen eljárt, hiszen demenciával vádolták az énekesnőt, de legális vagy hivatalos kivizsgálás azonban soha nem történt. Több, mint 13 év után végül a gyámság véget ért 2021 novemberében, hiszen már az elejétől kezdve megkérdőjelehezhető volt, hogy szüksége van az énekesnőnek ekkora irányításra vagy sem. Sokak szerint ez mentette meg az énekesnőt, de több mint valószínű, hogy ez a gyámság többet ártott, mint segített és Britney talán a gyámság nélkül még hamarabb is talpra állt volna. A gyámság jelenléte nyílván mindenkinek finánciális előnyt kovácsolt, kivéve Britneynek. A gyámság lejárta után pedig férjhez ment és kiadott egy új dalt tavaly évben, amely Amerikában bekerült a top 5-be. Britney jelképezi a reményt és a fényt, hiszen nem csak mint ember harcolt saját jogaiért és szabadságáért, de karrierje végig töretlen maradt. 2008-ban sikeresen visszatért a Circus albumával, amely az eladási lista élén debütált és grammy jelölést kapott az első kislemez. Ugyanakkor a Circus turné az évtized egyik legsikeresebb turnéja volt, mindenhol elfogytak a jegyek és hatalmas bevételt hozott, évekkel később pedig a Femme Fatale albummal hasonló sikereket ért el. Tehát a magánügyi és karrieri problémákat maga mögött hagyva profin visszatért és töretlen karrierrel meg mostmár szabad házas nőként éli az életét. Tökéletes példa arra, hogy hírnév tud hozni egy stabil finánciális helyzetet, hiszen Britney eleve egy húzónév lett, így erős és töretlen karrierje maradt és mostmár örökre a visszatérés nagymestereként fogunk rá emlékezni.

Amy azonban nem tudott kilábalni a viharos korszakából. Britneyhez hasonlóan később ő is megismerkedett egy stabilabb férfival. Reg Travis filmrendező volt Amy pasija életének utolsó 2 évében. De Amy nem tudott démonjaival leszámolni. Menedzsere elküldte St. Lucia szigetére tisztulni, és habár a drogokat valóban maga mögött hagyta, az alkohollal helyettesítette a drogok hiányát. Ugyanakkor mikor visszatért Londonba az őrület folytatódott körülőtte és az alkohol problémái nem voltak orvosolva. Reg probált jó partner lenni, de Amy saját démonaival való harcot nem tudta megnyerni. 2011-ben akarata ellenére a Menedzsere és apja turnéra küldte, ahol az első állomáson Belgrádban ittasan lépett a színpadra így a sok negatív visszajelzés után a turnét törölték is. 2 hónappal később Winehouset holtan találták lakásában alkohol mérgezés következtében. Amy Winehouse egy erős egyéniség volt, de a hírnév által kialakult helyzetet nem tudta kezelni és drogokkal, később pedig alkohollal zsibbasztotta magát, hogy kezelni tudja a helyzetet, de ez sem volt menekvés, hiszen a hírnév és lelki problémái mellett a függőség csak egy újabb problémát jelentett, egy olyan démont, amit már nem tudott legyőzni. Winehouse ismerősei szerint hajlamos volt az önpusztításra, így eleve könnyebben tudta őt magával ragadni a függőség. Ő jelképezi a depressziót, a pazarlást, a hírnévnek azon csapdáját, amiből ő nem tudott kimászni és előbb útóbb bedarálta.zatoschil-ballai_andor_podcast_12.png

Konkluzióként Britney a fény, a ragyogás, a kitartás, a visszatérés, a főnix, aki képes a saját hamvaiból is feltámadni és újult erővel visszatérni. Amy pedig a sötétség, akinek habár Isten adta tehetsége volt, de a depresszió, a függőség, és a hírnév magával ragadta. Mindkét oldalban megfigyelhető, hogy a hírnév tud jó és rossz is lenni, függ az adott személytől, helyzettől és felfogástól is. A fényt csodáljuk és inspirálódunk belőle, a sötétséget sajnáljuk és tanulunk a hibáiból, de ebben az esetben mindkét előadó ereje, tehetsége és története csodálatra méltó.

Zatoschil-Ballai Andor - Egy feltörekvő modell vallomása

A blogomat már január óta vezetem, azóta azonban több minden történt velem. Következő cikkben saját történetemet mesélem el, mint kibontakozó modell. Az újságírás számomra mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, ezért is végeztem idén és diplomáztam le újságirásból. Elsősoroban nagy celeb és pop kultúra rajongó vagyok, emiatt is vonzott az újságírás, leginkább a bulvár oldala miatt. Szerettem és mai napig szeretem tanulmányozni a celebek életét és a mai napig látom mindenkiről mennyi hamis információ terjeng és alaptalan vádak érik a celebeket nap, mint nap, de hát a média nem csak a sikerből, hanem a szennyből is táplálkozik.
Mondhatnám azt is, hogy a média mindkét oldala vonzott. Vonzott az újságíró és celeb oldala is, tehát amikor én vagyok a vörös szőnyeg túloldalán és én készítek interjúkat sikeres emberekkel az volt eleinte a fő és egyetlen célóm. Ezért is alapítottam meg saját podcast műsoromat, ahol rengeteg sikeres emberrel készítettem interjút. A vendégeim általában a magyar erdélyi közösségben ismertebbek, hiszen én is innen származok. Vendégeim között voltak már festőművészek és tervezők is. Nagyon szeretek kérdéseket szerkeszteni és feltenni őket vendégeimnek, mivel egy hosszú és érdekes beszélgetés születik belőle. Youtube csatornámon elérhető a podcast műsorom.

az150623712.jpg

Műsorom létrejötte után rájöttem, hogy nem csak másoknak szeretnék reflektor fényt adni, hanem én is vágyok rá, hogy a vörös szőnyeg túloldalán legyek, mint híresség vagy sikeres személy. A modellkedést legelőször 4 évvel ezelőtt próbáltam ki. Kolozsváron élek, Erdélynek a szívében és itt rengeteg magyar van, itt is vannak mini hírességek vagy elitebb közösségek, akik a médiában tevékenykednek. Az Artwise divat egyesület egy erdélyi magyar közösség, amely tervezőkből és modellekből áll, akik divatbemutatókat szerveznek és rengeteg eredeti, saját készítésű ruhákat mutatnak be.

Egy ismerős által kaptam én is egy meghívást, hogy lépjek fel mint modell a Kolozsvári Magyar Napokon belül 4 évvel ezelőtt. Tapasztalatom nem volt, de elvállaltam és szenzációs élményekkel gazdagodtam, ugyanakkor benne voltam a TV-ben is a bemutató keretein belül, a Tvr Cluj filmezte az eseményt és megismertem néhány tervezőt és modellt. Egy ideig szüneteltettem a modellkedést, de tudtam, hogy később vissza fogok térni a kifutóra és hogy szeretnék fotósorozatot is csináltatni magamról. Vékony vagyok, magas és van elég önbizalmam ahhoz, hogy fellépjek. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a tervező munkájába nem szólhatok bele, bármit adnak rám, legyen az egy absztrakt jelmez vagy egy elegáns kösztüm én szívesen bemutatóm a kifutón és igyekszem a legjobbat kihozni az általam bemutatott tervezői munkából.

10e42c2f0e260a7b974763e8fa26921c.jpg

Modellkedéssel az elmúlt egy évben kezdtem el megint foglalkozni. Eleinte néhány fotósorozatot készitettem magamról. Aaron Roberts egy profi és elismert fotós saját fotóstudióval, úgy döntöttem vele lesz érdemes együtt dolgozni. Tavaly szeptemberben gondoltam úgy, hogy egy kicsivel többet is megmutathatnék magamból, ezért egy kicsivel szexisebbb fotósorozat is keszült rólam a studióban. Nem akartam túl pornógráf képeket, de akartam egy kicsivel szexisebb, de ízléses képeket készíteni magamról, úgy gondolom ez sikerült is, hiszen megtaláltuk a közepútat, hogy ne mutassunk se túl sokat, se túl keveset. Idén ismét együtt dolgoztunk, de ezúttal egy érettebb és elegánsabb fotósorozat készült rólam, ami pop kulturás újságírói ambicióimat fejezi ki.

d45251cb0801c844eece8c8493ba98b2.jpg

Idén azonban visszatértem a kifutóra is. Az Artwise divat egyesület ismért felkért, hogy lépjek fel mint modell májusban a Sepsiszentgyörgyi Divathéten. Örömmel fogadtam el a meghívást és csodálatos érzés volt visszatérni ebbe a jó és nyitott közösségbe és természetesen a kifutóra is. Miután felléptem tudtam, hogy a modellkedés örökre a szívem csücske marad és szeretnék ezzel foglalkozni hosszútávon. Minden fellépés alkalmával újabb és újabb embereket ismerek meg, legyenek azok tervezők, feltörekvő modellek és mindig jó a hangulat és jó barátságok, emberi kapcsolatok születnek. A fellépés után kapcsolatban maradtunk az Artwise egyesülettel és mostmár folyamatosan együtt dolgozunk. Idén nyáron felléptem a Marosvásárhelyi Napokon is. A bemutató szabadtéri volt és az utcán történt a fellpés, a közönség nagyon élvezte az egyedi és színes ruhadarabok prezentációját. Én magam is éveztem a fellépést és már egyre otthonosabban mozgok a modellkés világában és a kifutón pedig igyekszem a legjobbat kihozni magamból.

Követkető jelentős esemény augusztus 19-én lesz, ugyanis akkor lesz a következő divatbemutató a Kolozsvári Magyarnapokon belül. Az Artwise egyesület ott is sok színes és egyedi ruházati darabot fog bemutatni és engem is felkértek, hogy lépjek fel. Mint modell a jövőm még egyenlőre bizonytalan, de egyre több fellépés, fotózás vár rám és egyre több tervezőt, modellt és fotóst ismerek meg és lassacskán nekem is nő a nevem a médiában, mint feltörekvő modell és média személyiség. Ha pedig elég kitartó leszek és van bennem ambició akkor ebből aztán később még fényes karriert is lehet építeni.

Hamis vádak: Britney Spears valóban Amy Winehouse sorsára jut?

Britney Spears a világ egyik legsikeresebb énekesnőjeként megtapasztalta a hírnév jó és rossz oldalát is. 2008-ban akarata ellenére került gyámság alá, amely alól 2021-ben szabadult fel. Azonban a gyámság vége óta sem alakul minden jól. Rengeteg támadás és hamis vád éri az énekesnőt, természetesen olyan emberektől, akiknek jól jön ha rossz színben tüntetik fel a multi milliomos popdivát, hiszen a gyámság jóváhagyásakor is kevés bizonyiték volt arra, hogy valóban szükség volt ekkora irányításra. Az énekesnő volt férje és gyerekei szerint Britney kristály függő, amely a kokain egyik enyhébb és kevésbé erős változata. Az énekesnő huga is felszólalt, Jamie Lynn szerint az énekesnőnek segítségre van szüksége mielőtt még úgy végzi, mint Amy Winehouse. A tények szerint Winehouse leszokott a kokainról 3 évvel halála előtt, és alkohol mérgezésben halt meg 2011 júliusában, tehát a kontraszt sem releváns ha kristály használatával vádolják az énekesnőt.

britney-spears-amy-winehouse.png

Britney azonban nem hagyta tovább terjedni a hamis híreket és instagrammon fakadt ki, miszerint a vádak alaptalanok és fájdalmat okoz neki, hogy képesek ilyet mondani saját gyerekei és volt férje. Jelenlegi férje, a fitnesz modell, Sam Asghari, nem szólalt még fel az ügyben, ugyanakkor az énekesnő anyja, Lynne Spears sem nyilatkozott, aki mostanában igyekszik helyre hozni lányával való kapcsolatát. Több, mint valószínű, hogy alaptalan rágalmakról van szó, hiszen állitásokon kívül fizikai bizonyíték nincs és sajnálatos módon a Spears család egy része már nagyon sok finánciális előnyt kovácsolt magának azzal, hogy alaptalan rágalmakkal vádolták a világ egyik leggazdagabb énekesnőjét. Remélhetőleg Britney jól van és több mint valószínűleg lelkileg megviselte ennyi év irányítás és most, hogy a gyámság véget ért, igyekszik saját szabályai szerint élni az életét férjével közösen, akivel tavaly mondták ki a boldogító igent.

Egy masször sikere - Interjú

 

zatoschil-ballai_andor_podcast_4.png

Mai vendégem Tünde, aki egy sikeres masször, saját masszázs szalonnal rendelkezik . Interjúmban sok érdekes dologról kérdeztem, mint például milyen volt eljutni alkalmazottként odáig, hogy saját szalonja legyen. Tartsatok velünk.

 

Szociális nevelés és a mai generáció - Interjú

zatoschil-ballai_andor_podcast_3.png

 

Legútóbbi vendégem Iuhasz Zsuzsa volt, aki szociális nevelést tanít a Horváth János Elméleti Liceumban. Az interjúban arról kérdeztem, hogy milyen a tanári pálya, hogyan bánjunk a pénzzel és mi a véleménye a mai generációról, illetve a diákokkal való közös munkáról. Tartsatok velünk.

 

A divat világa egy tervező szemszögéből - Interjú

zatoschil-ballai_andor_podcast_2.png

 

Mai vendégem Antal Hajnal, aki egy sikeres divat tervező és már egy évtizede sikeres vállalkozása van táska tervezőkén, ő a Selected Bags brand alkotója. Mai interjúmban kiderül, hogy mi inspirálja a tervezésben, milyen a divatszakma világa a kulisszák mögött és mennyi munkával jár egy divat bemutatót összehozni, Tartsatok velünk.

 

süti beállítások módosítása