Okosan stílusos

Okosan stílusos

Stílusikon és énekesnő: Neon Hitch

2024. szeptember 22. - Zatoschil Ballai Andor

thumbnail_1.jpeg

Mindig is vonzott az újságírásnak a bulvár része. Anno mikor gyerek voltam rengeteg Bravo és Popcorn magazint olvastam, imádtam olvasni ezen tinimagazinokat, nagyon sok dráma, pletyka és paparazzi fotókkal ellátott cikk jelent meg a legnagyobb tinisztárokról. Ugyanakkor ezen magazinok célja az volt, hogy szórakoztassa a tinédzsereket. Akár emlithetném a felnőtteknek szóló bulvárlapokat is, mint például a Sztori vagy a Hot magazinokat, mivel azok kifejezetten felnőtteknek készültek, nem éppen csak az aktuális tinisztárokat, hanem több igazi nagy zenei előadót vagy színészt emlegetnek, ugyanakkor több szex vagy életmódról szóló cikk is jelenik meg bennük. Ezen lapok fó célja leginkább a szórakoztatás. Minden országban van hasonló, Nagy Britanniában például a Sun és a Mirror lapok a fő bulvárcikkek alkotói, ugyanakkor Amerikában a Star magazin foglalkozik a celebek magánéletével. Javarészt a bulvárban hatásvadász cikkek fordulnak elő leginkább, sok újságíró van kapcsolatban az adott sztrárral, akiről írnak.

thumbnail_2.jpeg

A sztárok sok esetben szeretik a nyilvánosságra hozni a történtek valós oldalát, nem pedig csak a mások által kreált narratívát hagyják terjengeni. Ez persze csak néhány esetben igaz. Nagyon sok esetben az újságíró nem ápol jó kapcsolatot az adott hírességgel, és ezáltal van többször is pereskedés az adott lap és celeb között. Annak idején nagyon sok negatív cikk jelent meg, mind tiniknek, mind felnőtteknek szóló magazinokban a brit énekesnőről, Amy Winehouseról. Zenei tehetsége nem igazán részesült előnyökben az adott bulvárlapokban, az embereknek leginkább negatív megítélése volt róla, ha a bulvárlapokra alapoztak. Én is így figyeltem fel rá, anno kiváncsi gyerekként, amikor a bulvár magazinokat lapoztam. Számomra a tehetsége és a stílusa lehengerlő volt, egyedi, erős, kimagaslóan jó és nem hasonlítható az akkoriban nagyon közkedvelt tinibálványokhoz. Engem nem érdekelt a drogokkal való problémája, hiszen a zenében, ahol ő fontos szerepet töltött be, ott kimagaslóan jó volt. Hatalmas rajongója lettem, így eléggé tragikus volt számomra mikor elhunyt.

thumbnail_1_1.jpeg

Amy Winehouse a bulvár és a pop kultúra egyik főszereplője volt és a mai napig nagy népszerűségnek örvend zenéje és egyedi stílusa. A pop zenében több olyan előadó is akad, akik inspirálódtak róla, akár kedvelték őt. A brit zenei iparban több szókimondó erős egyéniség akad, vehetjük például Lily Allent is, aki Winehouse-al egyszerre kezdte karrierjét, mindketten erős egyéniségek, hasonlóan brutális, őszinte dalszövegekkel sokkolták a hallgatóságot. Betekintést engedtek a magánéleti fájdalmaikba, ezáltal az emberek egyre kiváncsibbak lettek minden lépésükre. Ebben a periódusban bukkant fel szintén egy szókimondó erős egyéniség a brit zenei palettán: Neon Hitch. Amy Winehouse és Neon hasonló körökben mozogtak, gengszter partnereik haverok voltak és így lettek ők is barátnők, később lakótársnők és valószínűleg szeretők is. Amy halála után robbant csak be igazán a köztudatba Neon Hitch, aki a Gym Class Heores-al közösen felvett Ass Back Home című dallal az egész világon ismertté vált, e dal az amerikai Billboard hot 100 slágerlista 12. helyéig menetelt. Európában is több slágerlista élén szerepelt a dal. Ezt a debütálást követte a Love U Betta című szóló slágere, amely több lista élén végzett. Neon Hitchnek egyedi hangja, erős sziporkázó piros haja, és extravagáns ruhái jellemezték az állandó jelenlétét a médiában. Több sláger és lemezkiadó váltás után szóló projekteket készített és saját kiadóján keresztül adta ki dalait, albumait.

Tavaly volt szerencsém Neonnal több órát beszélni telefonon, miután felkértem őt is egy podcast beszélgetésre. Rajongói kiváncsiak voltak már, hogy miért tűnt el a zenei palettáról, nekem pedig beszámolt több tényezőről, ami befolyásolta őt a karrierjében. Tavaly egy rövid podcast beszélgetést publikáltam vele, amiben beszámolt arról, hogy most jelenleg az anyaság teszi ki mindennapjait és dolgozik új dalokon. Idén februárban adta ki legújabb szerzeményét, I'll Be Damned néven. Idén nyáron pedig volt szerencsém vele megint beszélgetni egy podcast interjú erelyéig jövőbéli terveiről. Neon nagyon hálás a Gym Class Heroes-nak a mai napig, mivel közös slágerüknek köszönhetően ismert lett a nemzetközi zenei palettán. Legutóbbi beszélgetésben elmondta, hogy jelenleg is az anyaság a fő foglalkozása, s nagyon dolgozik az új albumon, nem stresszeli magát a jövőn, de biztosan hallhatunk tőle új munkát hamarosan. Mindezek mellett egyedi stílusát is boncolgattuk a podcast beszélgetésben. Mindenképp érdekes és minőségi munka lesz a következő lemez is, addig is a rajongók örülnek, hogy a podcast keretein belül kommunikál velük. Nekem pedig mindig nagy öröm és megtiszteltetés vele beszélgetni.

 

Zatoschil-Ballai Andor

A bejegyzés trackback címe:

https://okosanstilusos.blog.hu/api/trackback/id/tr4618497172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása