Okosan stílusos

Okosan stílusos

Karrier a divat világában

2023. február 20. - Zatoschil Ballai Andor

img_20230220_121501.jpg

A bevásárlóközpontok az életünk szerves részeivé váltak, a legtöbb ember ott vásárol be, ott van lehetősége követni a divatot vagy éppen kajálásra is alkalmas hely, minden elérhető egy bevásárlóközpontban. A divatkedvelők nagy része gyakran megfordul a nyüzsgő élet központjában, hiszen lehetősége van olyan ruházati üzletekben nézelődnie, mint a Zara, Massimo Dutti vagy éppen a Bershka. Nagy márkájú, nemzetközi divatláncok, amelyek a világ minden pontján nagy tömeget vonzanak magukhoz és évente frissülnek, divatot diktálva. A Zara kifejezetten nagy tömegnek örül, mivel megtalálta az aranyközépútat az elegancia és hétköznapi viselet között, egyaránt vonzza az egyedi, lázadó stílust követő fiatalokat és az elegáns, határozott megjelenésü felnőtteket. Árban is megfizethetőek a ruhadarabok, így mindig hűséges vásárló tábornak fog örvendezni. A Massimo Dutti az már az elegancia felsőbb szintjein mozog, így a megcélzőtt tömege is az elit, társadalmilag magasabb szintű gazdag emberek, hiszen árban és minőségben kimagaslóbb a Zaránál és társainál. Vásárlóként mindenképp egy élmény ilyen helyeken költekezni, na de milyen is lehet egy ilyen helyen dolgozni vagy a divat világában karriert épiteni? Mint mondani szokták nem minden arany, ami fénylik. Nagyon sok fiatal, legtöbb egyetemista részidős munkát vállal ilyen divatboltokban, ezzel félretenni vagy pénzt gyűjteni a tandíjra, azonban ugyanennyi ember tartja ezeket a divatboltokat karrierje végállomásának, ahol hosszú távon szeretne megmaradni és fejlődni. Mindkettőre rengeteg példa van, a részidős munkát vállaló emberek általában hamar kikopnak az ilyen helyekről, míg a teljes időt vállaló elszánt emberek akár fejlődni is képesek ha sokat dolgoznak a divat világában. Egy ilyen munkahely vagy karrier építés azonban korántsem gyerekjáték. Rengeteg szorgalom és profizmus kell hozzá.

img_20230220_121548.jpg

Egy Zarában vagy Massimo Duttiban dolgozó alkalmazottnak rengeteg feladata van, először is a klienseket kell előtérbe helyezni és fontos, hogy az üzlet rendezett legyen és összeszedett. Ehhez hozzátartozik a kliensek után való rendrakás az öltözőben, az össze vissza dobált ruhadarabok helyretétele, a kasszánnál való munka, a ruhák méret szerinti való elrendezése, az új áruk kicsomagolása, a raktátron való rendrakás méret és szám szerint, a raktáron való keresés ha a kliens épp egy más méretet kér és a termékek folyamatos feltőltése a raktárból a boltba miután a vásárlók hada megvette a fél üzletet. Nap végén pedig szigorúan elrendezni az összes ruhadarabot és kiegészítőt méret szerint. Minden ruhadarabnak megvan a maga helye és sorrendje a polcon és mindig makulátlanul kell kinéznie az üzletnek, ugyanakkor a ruhadarabok alapos vasalása és összefogása is hozzátartozik a rutinhoz. Ezek mind megtanulható és elvégezhető feladatok, de aki ebben a világban szeretne karriert épiteni annak fel kell készülnie, hogy habár jól mutat egy világmárkás üzletben dolgozni, rengeteg feladatot egyszerre kell elvégezni, amire nem is számítanak akik belekezdenek egy ilyen munkába vagy karriernek élik meg, amiben fejlődni szeretnének. Mindenképp fontos tudni a célt, ha egy részidős munkát vállaló tanuló vagy egy teljes idős karrerista mentalitással vágunk bele, hogy a divat világában szorgos hangyaként tevékenykedjünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosanstilusos.blog.hu/api/trackback/id/tr9818054054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása