Okosan stílusos

Okosan stílusos

VIBE beszámoló: futurisztikus divat

2024. július 10. - Zatoschil Ballai Andor

Az idei Vibe fesztiválon a divat és a zene is fontos szerepet játszott. Az 5 napos esemény rengeteg színvonalas produkcióval jelentkezett. A szombati napra voltam hivatalos újságíróként az Artwise divat egyesület által. Mivel divattervezői podcast beszélgetéseim vannak a csatornámon, így értelemszerű volt, hogy élőben is készítek videó interjúkat divattervezőkkel a fesztivál keretein belül. A Vibe leginkább a zenei fellépők miatt vált ismertté, azonban minden évben a divat is fontos szerepet kap a Vibe Fashion Corner részlegen, amely 5 éve alakult ki a Vibeon, ezen a helyen divatbemutatók kerülnek megrendezésre divattervezők által. Az idei Fashion Corner azonban kissé másabb volt, mint a korábbiak. Nem volt 1 hagyományos divatbemutató, hanem divatpercek voltak, azaz mindennap 1 tervező mutatta be a kollekcióját a közönségnek.

cikk1.PNG

Szombaton volt jelen Anouk Wipprecht holland származású divattervező, de nem a hétköznapi értelemben, ugyanis ruhái szó szerint életre kelnek. Anouk már lassan 2 évtizede tevékenykedik a szakmában, több nagy névvel dolgozott már együtt, köztük Britney Spears-el is, aki viselte futurisztikus ruháit a Hold it against me című videóklipjében. Több világsztárral is ápol jó szakmai és baráti kapcsolatot, szerinte a média fals képeket alkot rólúk, hiszen a sztárok nem elérhetetlenek, ők is emberek, akikkel együtt dolgoznak mások. Anouk híres pókruhája már eléggé ismert külföldön is, Amerikában is elterjedt a híre. E pókruha ugyanis ha mozgást észlel a közelben, kinyitja a csápjait. Az idei Vibe fesztiválra azonban kisebb darabokat hozott el, mint például egy olyan ruhát, amely a szív dobogására reagál. Anouk munkájára felfigyelt korábban már a Netflix és nagy autó márkák is, ruhái egyértelműen extrémek és innovatívak, a technológia és a divat ötvözete kel életre a szemünk láttára.

A vele készült videó interjú a fesztiválon elég kellemes volt, viszont mindketten maximalisták vagyunk, így azt gondolta jó ötlet lenne újra felvenni a videó interjút, csendes körülmények között, ezért meghívott minket a Hilton hotelbe, ahol megszállt, ott pedig az előcsarnokban felvettük újra a videó interjút, amely elérhető az Andor Z Podcast Instagram oldalamon, illetve az Andor Z Youtube csatornámon. A hotelben készült interjú késő este jött létre, miután eljöttünk a fesztiválról, ahol Jason Derulo volt a fő zenei fellépő. Jason koncertje közepesen jó volt, nem fogható egy igényes aréna koncerthez, de mindeképpen hozta az amerikai színvonalat. Ami pedig az amerikai és nemzetközi színvonalat illeti Anouk tervezői munkái egyre több figyelmet kapnak és ennyi külföldi siker után a megállás nem egy cél, új könyvet készül piacra dobni, amelyben a technika és a divat szintén ötvözi egymást.

Zatoschil-Ballai Andor (Andor Z)

A bejegyzés trackback címe:

https://okosanstilusos.blog.hu/api/trackback/id/tr7918443911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása