Okosan stílusos

Okosan stílusos

Minőségért nagy mennyiséget: albérletek Kolozsváron

2023. február 20. - Zatoschil Ballai Andor

186558313_502533120872717_88803911015316926_n.jpg

Kolozsvár mindenképp Erdély központjának számít, a legtöbb fiatal Kolozsvárra költözik miután sikeresen le tette az érettségit. Legtöbben tanulni jönnek fel vagy dolgozni. Azonban szinte mindenki tapasztalta azt, hogy Kolozsvár egy nagyon drága város. Elsősorban minden fiatal megtapasztalja az albérlet előnyeit és hátrányait. Rengeteg lakáshirdető csoport van, ahol mindenki bátran kereshet magának kiadó lakást vagy épp kiadó szobát, de mekkora az a mennyiség, amiért érdemes is kibérelni egy lakást? A fiatalok többsége szerint az árak egyszerűen nem reálisak, túl nagyok és megfizethetetlenek. Vélemények szerint egy kis garzonlakás is simán egy havi fizetést igényel. Egy garzonlakás több különböző árban mozoghat, lehet 100-300 Euró között bárhol vagy akár még nagyobb árban, az ár ilyenkor takarja is az adott zónát, nyílván a város központjában drágább egy albérlet, mint a város csendesebb részén távol a központtól. A terület mindenképp befolyásolja az albérlet árát. A másik fontos befolyásos tényező a lakás nagysága, egy mini garzonlakáshoz az ember olcsó áron hozzájuthat, ami szintén jól fel van szerelve, de az ilyen olcsóbb garzonlakások általában nagyon kicsik szoktak lenni. Ugyanakkor az is fontos, hogy mennyire igényes az adott lakás, egy régi bútorokkal felszerelt lakás, amely nem a legmodernebb és igényesebb, de legalább fizethető áron van már nagyon nagy keresetnek van kitéve. Viszont egy modern bútorokkal felszerelt és igényesebb lakás már igencsak magasabb árban mozog, egy ilyen lakásért elkérhetnek legalább 300-400 eurót is, még ha egy szobás is. Éppen ezért válassza a legtöbb fiatal a kiadó szoba opciót, hiszen így van saját területe, de olcsóbban tud élni és nem lesz olyan sok kiadása, mintha egyedül bérelne egy lakást. Ha viszont a minigarzonok és kiadó szobák nélkül gondolkodunk egy nagyobb igényesebb garzon vagy 2 szobás lakáson máris nagyobb kiadásnak nézünk elébe. Ilyenkor az illető lakáskeresőnek is több dolgot figyelmbe kell vennie.

321782811_500508395402916_7560847456391121831_n.jpg

Elsősorban csináljon egy költségvetést, mennyi pénze van 1 hónapra, milyen igényei vannak, mire fog pénzt kiadni, milyen kiadások jöhetnek szóba. Ha ez a költségvetés megvan jöhet az igényfelmérés is, amiben a saját elvárásait stabilizálja magában és ennek megfelelően keres lakást. Ha az elvárásai nem egyeznek a finánciális helyzetével ilyenkor ideiglenesen B tervnek megfelelő a kiadó szoba bérlése. Addig is fontos stabilizálni a finánciális helyzetét és garantálható, hogy találni fog egy jó, modern lakást, megfizethető áron, csak résen kell lenni, és hosszú távra egy jó költségvetést érdemes csinálni, mert csak akkor érdemes egy jó, minőségi, igényes lakást bérelni ha tisztában van azzal, hogy hosszú távon fenn tudja tartani azt. Ameddig az anyagi helyzete és teljes elképzelése kérdőjeles, javasolható az olcsóbb szoba bérlés, ami könnyen megoldható. Ez idő alatt érdemes sporólni, fejleszteni magát, és hosszú távra stabilizálni a finánciális helyzetét és elvárásait. Igen, valóban drágák az albérletek, de nem lehetetlen bérelni egyet, igenis lehetséges, a titok abban rejlik, hogy legyen stabil finánciális helyzete, jól ossza be a pénzét és okosan válasszon lakást, amelynek az ára tükrözi is a minőségét. Igénytelen lakásra nyílván nem érdemes költeni nagyobb árakat, de egy modern, jó zónában elhelyezkedő, felszerelt lakásban érdemes elgondolkodni, mert találni lehet az elvárásnak megfelelően, csak fel kell mérni az igényünket és helyzetünket, a kettőt pedig összhangba tenni. Rengetegen élnek kis, felszerelt, modern garzonlakásban, mert megfelelt az ő igényüknek, sokan pedig nagyob összeget adnak ki egy tágasabb lakásért, minden lehetséges, ha okosan, koherensen és felelősségteljesen bánunk a pénzzel, de az első lépés mindenképp a saját igényeink felmérése. Ugyanakkor többféle képpen lehet keresni, a legtöbb ember ismerősökön keresztül, vagy lakáskereső Facebook csoportokban talál magának lakást. Ilyenkor érdemes szerződést kötni bérléskor, hogy ne legyen utólag nézeteltérés a bérlő és a tulaj között. Biztonságos tud lenni ügynökségeken keresztül is bérelni, habár így drágább, de egy biztosabb szerződés áll rendelkezésünkre, az ügynökség is kezeli a problémákat ha esetleg költözésről vagy bármilyen más intézkedésről lenne szó, egy jó albérletbe mindenképp érdemes befektetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosanstilusos.blog.hu/api/trackback/id/tr1218053826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása